Buszvárók az Apátság alatt
2019. május 19. írta: Aut.vt.

Buszvárók az Apátság alatt

Ma Pannonhalma környékén nézünk körül, letérve a 82-es főútról. Győr (és Ausztria) közelsége érezhető a környéken, de a buszvárók nem sokban térnek el az ország más tájain megszokottaktól.

p1280425_pannonhalma.JPG

1. Pannonhalma déli részén mindjárt két versenyző is ringbe száll: elől egy üvegkalitka, hátul egy faházikó. Piros pont az önkormányzatnak és a helyieknek azért, mert az ablakok hiánytalanok és tiszták.

p1280424_pannonhalma.JPG

2. Ebből a típusból több is van Pannonhalmán, éppen az Apátság alatt. Egyszerű, de mégis szép, rendezett. Csak az a fránya busz jönne már.

 

p1280422_pannonhalma.JPG

3. Ez kissé ellenfényes, de a lényeg látszik. Vörös- és fehértégla kombináció, földig érő üveg kukucskálóval, nem kifejezetten harmonizáló tetőzettel, benne retrópad, és az elmaradhatatlan hirdetőtábla - és minden beépítve a telekhatáron belülre.

p1280428_pannonhalma.JPG

4. Ez már Pannonhalma keleti vége, külterülete. Kicsit kilóg a sorból ez a trapézos megoldás, vélhetően újkorában se volt kifejezetten szép, de a funkcióját betölti. 

p1280420_ecs_vasutall.JPG

5. A végén a szokásos kakukktojásunk ezúttal a szomszédos Écs (bezárt) vasúti megállóhelyének felvételi épülete, melyet szemmel láthatólag nagy forgalomra terveztek, mondhatni némi brutalista beütése is van. Az ajtók befalazva, bedeszkázva, az üvegek megrepedve, de a szolgálati helyiséget lakják. A háttérben feltűnik az Apátság.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autvt.blog.hu/api/trackback/id/tr4714834632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása