Tisza tavi tavasz
2019. február 09. írta: Aut.vt.

Tisza tavi tavasz

A Tisza-tó sokak szerint a keleti országrész Balatonja, pedig teljesen más jellegű attrakció. Na de félre az ökoturizmussal, a vándormadarakkal, a kenukkal és a tanösvényekkel, lássuk a Tisza tó körüli különlegesebb buszvárókat!

p1080061_kiskore.JPG

Kiskörére beköszöntött a tavasz, virágzik a cseresznye...., de buszváró nincs rajta, így ez a kép csak ízelítő. Lássuk a versenyzőket!

p1080053_kiskore.JPG

1. Egyedi tervezésű, kissé amorf buszváró Kiskörén, a Tiszanána felé vezető úton, tégla aljzattal, fa felépítménnyel, kerek kukucskálóval.

 

p1080047_tiszanana.JPG

2. Tiszanána Poroszló felőli végén terméskő aljzaton faoszlopokon tartott cseréptetős megoldás, virágzó meggyfa árnyékában. A faluban ugyanebből a típusból egy hosszított buszváró is található.

 

p1080131_tiszaszolos.JPG

3. Ebből a faoszlopok közötti téglafalas megoldásból több is van a keleti parton. Ez a tiszaszőlősi darab abban speciális, hogy a téglafal íves, félkör alakú - és tavasszal minden virágzik körülötte.

 

p1080094_abadszalok_temeto.JPG

4. Abádszalók külterületén látható a szögletes falú verzió, ennek van szép nagy buszkukucska-kivágása is. A tető kereszttartói sokkal ritkásabbak, mint a félkerek társáé, a polikarbonát tető a hőtágulást hangos kattogással jelzi.

 

p1080133_tiszaszolos.JPG

5. Tiszaszőlős északi végén áll ez a csoda. Már újkorában se lehetett túl szép, és azóta csak rozsdásodott és deformálódott. A párhuzamos bordái sem a végtelenben, hanem a lombkorona szinten már találkoznának.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autvt.blog.hu/api/trackback/id/tr914616208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.02.21. 11:34:47

Nekem tetszenek, főleg a kiskörei és az íves falú. De mindegyik ötletes és szép. És nincs kitörhető üveg, nincs ellopható fém. Ezek tartós építmények lesznek.
süti beállítások módosítása