Kőbánya bluesmegállói
2019. február 18. írta: Aut.vt.

Kőbánya bluesmegállói

A Jászberényi út mentén

Vannak jobb helyek... de buszmegállókban Kőbánya toppon van. Az egykori ipari létesítmények figyeltek arra, hogy dolgozóik a műszak után ne ázzanak el, és elérték, hogy fedett buszvárók épüljenek a gyárkapukhoz. Van köztük néhány egyedi darab.

p1280617_forditokorong_butyka.JPG

1. Ez mondjuk pont nem buszváró, de ugyanazt a célt szolgálja: védi a rákosi állomás fordítókorongjánál dolgozó vasutast az időjárástól. Az állomás feletti rozzant gyaloghídról megtekinthető, - ha valaki át mer rajta menni.

p1280626_rakos_vegpont.JPG

2. Rákos állomás másik végén dacol az elemekkel ez a buszváró, mögötte roncstelep, bádoglovag és graffitis kerítés. Déli fekvésű, így nagyra nyitott száján besüt a nap, Skandináviában, a sarkkörön túl vannak még hasonlók, egy picit jobb állapotban.

p1280579_maglodi_ut.JPG

3. Egy egyedi darab a Zalakerámia mintabolt előtt. A köralakú ülőkék kialakítása arra utal, hogy műszak után a dolgozóknak már nem igazán lehetett kedve csevegni, sem a kártyapartit folytatni, üljenek csak szépen egymásnak háttal. Na de miért is kell az a két oszlop a bódéba? Érdemes betekinteni a tető alá:

p1280583_maglodi_ut.JPG

Igen, "Épületkerámia" a megálló neve. Ezt a feliratot tartja a két oszlop. Figyeljük meg a betűtípust: ahogy egy általános iskola második osztályosa írja, aki a k betű fenti hurkát már elhagyja.

p1280576_maglodi_ut.JPG

4. Ugyanabban a megállóba a másik oldalon (a belváros felé) már csak egy kevésbé dizájnos épület jutott. Szegényen a rákoskeresztúri buszkorridor kialakítása sem segített, nem kapott felújítást.

p1280788_maglodi_ut.JPG

5. Ez már a Jászberényi/Maglódi úti csomópontban, a Sörgyár közelében található buszváró, illetve igazából csak egy tető. Építői gondosan ügyeltek arra, hogy a tartóoszlopok ne vegyenek el helyet a járdából. A sárga polikarbonát hullámlemez elnyűhetetlen, még találkozunk vele.

A bejegyzés trackback címe:

https://autvt.blog.hu/api/trackback/id/tr2514633304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása