Buszváró-lesen a Lesence-vidéken
2019. július 20. írta: Aut.vt.

Buszváró-lesen a Lesence-vidéken

Az Index Mi vidékünk sorozatához kapcsolódva Veszprém megyében, Tapolca környékén nézünk ma körül, a Lesence patak völgyében. Aki Keszthely és Tapolca között kerülné a nyaranta torlódásra hajlamos 71-es főutat, utazhat Várvölgy felé is, nem sokkal hosszabb erre, és a csodálatos balatoni-badacsonyi szőlőhegyes panoráma mellett számos érdekes buszváró is ránkköszön.

Kezdjük mindjárt a Lesenceistvándi elágazóval, ami egy igencsak takaros hely: bálából készült nénivel-bácsival, feszülettel, és egy szépen kivitelezett buszváróval.

p1240815_lesencefalu_elag.JPG

Ez ugyanaz másik szögből

p1240812_lesencefalu_elag.JPG

Ereszkedve Lesencetomajra, a modernitás és a költségtakarékosság is megjelenik, a pattogós polikarbonát várókkal: Ez egyik oldalon ez áll, pöccre kitöltve a peronméretet,,,

p1240816_lesencetomaj.JPG

... a másikon ez.

p1240817_lesencetomaj.JPG

De Lesencetomajon van egy igazi buszváró kastély is: a központi buszmegállóhoz le is kell térni az útról, így nem csak szép környezetben, de biztonságban is lehet várni a buszt

p1240818_lesencetomaj.JPG

A falu 84-es úton túli oldalán a lesenceistvándi elágazóban láthatóhoz hasonló épület áll, de ennek különlegessége az, hogy háttal van az útnak. Ez Veszprém megyében nem ritka jelenség. Ott szokott ez különösen jól jönni, ahol a híres veszprémi "északi szél" fúj, mert egy elforgatott buszváró az ellen is véd.

p1240822_lesencetomaj_84.JPG

Vele szemben, (illetve tulajdonképpen háttal neki) egy nagyon hasonló áll, de ez már az út felé nyitott: A pad még az előző érából maradt ott.

p1240820_lesencetomaj_84.JPG

Beérve Tapolcára üvegkalitkába is botlunk, melyből több is van a városban. Nem ez a tipikus, de 5. versenyzőként ma ő képviseli a csónakázóbarlang és a Malom-tó takaros városát.

p1290063_laktanya_lakotelep.JPG

A fenti a laktanyai lakótelep helyijárati végállomásán van, kicsit kopottabb nagytestvére pedig a 77-es főúton

p1240841_tapolca_nyugat.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://autvt.blog.hu/api/trackback/id/tr9814971408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása