Vasi vasak
2019. február 20. írta: Aut.vt.

Vasi vasak

Vas megye egy picit olyan, mint Ausztria - de ez a buszmegállókra csak korlátozottan igaz. Van sok szép, van sok aranyos, de most főleg a rozoga a retro kalitkák kerülnek sorra.

 

p1230946_csehi.JPG

1. Lapostetős, sárga, átlósan merevített lemezzel burkolt pavilon, a szajki tavak és Mikosszéplak közelében, egy lakott területen kívüli elágazásban. Kapacitását kissé túlméretezték, vélhetően a Sárvár-Zalabér vasútvonal bezárásakor épült. Annak pedig már 45 éve.

p1240249_jakutan.JPG

2. Ebből a típusból több is van a műemlék templomáról ismert Jákon, talán ez a legrosszabb állapotú. Itt is hiánycikk az üveg, sőt, a hullámlemez is, így felülről is jól szellőzik.

p1240142_vasvar-e.JPG

3. Ez a váró már nyomokban üveget tartalmaz, és az elmaradhatatlan sárga polikarbonát hullámlemez fedi. Rendes kuka is van benne.

p1230943_csehi.JPG

4. Ezen a buszvárón már se tető, se üveg, egyedül a lábazat készült kellően masszív lemezből. Cserébe peron sincs, viszont vadvirágok és pitypang van.

p1240254_harasztifalu.JPG

5. Harasztifaluban megmutatták, hogy még ezek a borzasztó formák is tudnak jól kinézni, ha kapnak egy kis ráncfelvarrást. Látható, hogy a helyiek B+R parkolónak is használják. A vidéki élet sok fontos kelléke fellelhető itt, a dohány- és vegyesbolttól a postaládán át a telefonfülkéig, szabvány virágládával és paddal, és piros "Eskimo" szemetesvödörrel.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autvt.blog.hu/api/trackback/id/tr4814638256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása