Zalakarosi környéki wellnessvárók
2019. március 12. írta: Aut.vt.

Zalakarosi környéki wellnessvárók

Az Index zalai tematikus riportjaival összhangban lássuk milyen buszvárókkal találkozik, aki Zalába vetődik. Ma Zalakaros környékét járjuk körbe, és takaros bódékban nem lesz hiány.

20150723_190047_zalakaros_design.jpg

Kezdjük mindjárt a fürdőváros főutcáján! Vélhetően pályázati forrásokból készültek egységes, hasonló, csíkos, piros lapostetős dizájnú buszvárók Zalakaros több pontján, a modernitás jegyében. Az akadálymentesítés is meg van oldva.

 

p1320873_zalakomar.JPG

Ez a váró még építés-átépítés alatt állt itt Zalakomár központjában. Igazából jó lenne megtudni milyen lett végül, mert elég furcsa, hogy csak az egyik oldala téglafal, és hát a középvonala sem a timpanonnál van...

p1320870_zalakomar.JPG

Zalakomár Balatonmagyaród felőli részén látható ez a kissé viseltes darab, mely valaha egy szebb napokat megélt típusterv alapján készült, de ma már alig felismerhető.

 

p1320888_kisrada.JPG

Kisradán komoly építmény várja a buszra várókat, két terasszal, középen szögletes kisszobával. Tán még 230V-os csatlakozó is van benne.

p1320893_zalaszabar.JPG

Zalaszabaron is megújultak, és hasonló dizájnnal lettek a buszvárók. Ez épp a falu Orosztony felőli végén látható. A beleharapás-szerű ornamentika minden zalaszabari buszváró jellegzetessége.

 

p1320902_zalavarielag.JPG

Ez a zalavári elágazó, ahonnan indulva száraz lábbal át lehet kelni a Kis-Balatonon. Szegény buszvárót megtépázta s szél, a sárga polikarbonát lemez azért igyekszik tartani magát.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autvt.blog.hu/api/trackback/id/tr9014685398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása